Majlis Konvo IPTAR 2009



Last week, gue dengan selamatnya telah menghadiri majlis konvokesyen cikguk IPTAR yang dijalan bersama dengan majlis konvokesyen IPRajang dekat Dewan Suarah Sibu. Off course bila berada di majlis konvokesyen ni mesti best coz dapat berjumpa kawan2x semasa di IPTAR, skandal2x lama mengimbas kembali kenangan sewaktu jadi guru pelatih tak kiralah kenangan manis, kenangan lucu, dan sebagainya.

Pada masa yang sama gue pun dapat bertukar-tukar cerita mengenai sekolah yang diajar. Berapa lama duduk bot, sungai sekolah u ada buaya ka and so on. Tapi mostly gue mendapati rakan guru-guru pelatih gue mendapat area P3 yang berjalan kaki berjam-jam, naik perahu berjam-jam. Patutlah yang guru pelatih aweks semua betis tough2x and rambut pun xbrapa vogue masa mula2x jumpa time raptai. baru sampai bandar katakan. Tapi ada juga guru yang dapat cuti tanpa rekod selama seminggu. Mcm gue kena ambil cuti yang direkod la.

Ok masa raptai, gue rasa boring sangat2x coz raptai dia ni mengalahkan raptai di UMS dulu. pi pukul dua abis pukul 5. xpatut-xpatut. UMS dulu just diorang sebut mcm mana ambil macam mana pegang skrol dah abis leh pulang. Then pada malamnya ada dinner. Best wo coz jumpa ramai lagi geng2x guru pelatih. Masa ni barulah dapat lihat guru pelatih aweks yang vogue gitu.Pada waktu konvo pula next day gue rasa mcm xbest. Mcm ada yang kurang. Ni komen dari rakan cikgu gue yang gue cilok dari blog dia

Ape yg hampeh tentang konvo kali ni:
- Raptai paling lama 2.00-4.30
- Kelam-kabut nk handle majlis
- Tgh ucapan wakil pengarah kuar gendang cina hahaha
- MC salah sebut bin n binti...nasib nama aku betul, tidak aku sumbat dengan kasut baru ni hehe.
- Raptai mengalahkan menteri dtg.
- Tukang amek gambo yg amatur.Dah la lambat siap, penipu lak tu tak bg CD."

Aku mmg bengang la dgn cina kedai gamba konvo. Mase nak amek gamba dh la lame...kate 2 jam tp dekat 4 jam baru siap. Bile dh dapat gamba dia tak susun. Kena cari sendiri. Betul2 keja tak sistematik. Pastu kata nak bg CD tp tak bg...patut la dia amek resit. Aku pun pelik. Tp aku dengan bebudak yg tak puas ati akan aibkan kedai apek sayur yg hampeh ni. Nak meniaga buat cara berniaga...tak nak tutup kedai..Dia ingat bole lepas...


yang ni pula dari salah seorang member juga juga dari blog dia ni

1. raptai sangat lama n not well organized.
2. acara konvo yang bosan.
3. gamelan yang xbest..hehe
4. koir yang sumbeng..picthing lari..(mcm la aku nie hebat sangat)haha
5. makanan untuk jamuan tak sedap langsung!!!!!!!!!!!( mee hoon yang tawar n karipap yang takder rasa karipap.
6.sesi claim gambar konvo yang hampeh!!!!!!!!!!!!!!!!!!dahla takboleh siapkan on time n cara agihkan mcm nak beri burung makan dadih...berebut n sebarang...


Tapi apa2x pun yang penting gue hapi juga coz dapat jumpa kawan2x and dapat sijil. Senang la kalau mau interview spp nanti. Cuma yang xbest masa konvo ari tu gue kena pulang awal coz cuti rehat khas gue dibekukan sehari coz khidmat gue diperlukan dalam RIMUP. mcm xda cikgu lain. ahaks. Apa itu RIMUP akan gue storikan pada next posting gue. :)


P/s: I promise to myself that I will pakai jubah konvo dengan topi ala roti pai in next 10 years. Ya I try with the Almighty's will.






4 Response to "Majlis Konvo IPTAR 2009"

  1. Sumuk says:
    May 13, 2009 at 7:02 PM

    after 15 years, your mom still looks the same to me.

  2. dariremus says:
    May 13, 2009 at 7:30 PM

    Well thats what we call awet muda. maintain sahaja.

  3. Yazid Husain says:
    May 14, 2009 at 8:32 AM

    hehehehe

    naik pentas lagi cikgu jason

  4. dariremus says:
    May 16, 2009 at 6:24 AM

    ya. In 10 years lagi i try to naik with a higher degree level of course. hehehe