Last Week Yang Penuh Dengan Misteri Nusantara


This posting ni suppose i posted before the "Luck" tapi memandangkan gue baru ingat balik so xsalah gue berkongsi pengalaman. That week I ada mengalami 2 situasi yang misteri. Well jo m enjoy and layan peristiwa misteri gue:

Misteri 1

Masa kat sekolah. A day before gue pergi interview, sekolah gue mengadakan perbarisan Pesta Kuih Bulan. Mula-mula tak misteri, tapi mula jadi misteri bila we all termasuk area rumah terbiar di SK yang berdekatan. Kalau ikutkan urban legends area ctu memanglah that 2 rumah kosong tu tak ada cgu yang berani stay ctu. tapi kes we all terlalu area ctu. after lalu ja area bila pulang sekolah bnyakla gambar yang disnap kurang menjadi biar pakai 2 camera. (sori nadai gambar). Gue pula bangun pagi terkejut lihat perutku yang montok ada kesan cakaran. Yang cikgu perempuan ada kesan lebam di kaki.

Misteri 2

Masa joging kat Bukit Lima dengan sorang member. We all joging kat laluan trek kayu. Tiba2x sampai area trek roboh. Maka gue dan kwan pun lari patah balik. Masa gue patah balik terjumpa sorang kapel lari2x pakai baju sukan. Trus gue innocent bagi tau, "yo bro, trek roboh la. " terus selamba awek tu jwab "takpa kami dah biasa lalu, jomlah ikt kami". Dgr ja ayat tu terus gue bawa kawan gue belah. Gila area roboh masih dapat laluka. Kawan gue pun blur ikut gue. Dah sampai parking lot, dia tanya gue kenapa tak ikut mereka, gue bagitau, "jangan ikut org yang tak dikenali dalam hutan, biarpun dia pakai baju Adidas mahupun Nike." Tambahan pula dah nak senja and u tak perasan laluan makin panjang? So lepas gue explain gue pun drive pergi ke Pasaraya untuk makan ice-cream. Lama tak joging penat wo.


Kesimpulan


Well entiti itu tak dinafikan ada tapi gue selalu pikir positif. Mereka juga mahluk tuhan. Yang penting, antara gangster and makhluk asing, gue gerun lagi berhadapan dgn gangster. gue pernah lihat gangster fight. Gangster kalau attack memang xmiss pakai senjata. Boleh cedera woooo..


4 Response to "Last Week Yang Penuh Dengan Misteri Nusantara"

  1. rambomadonna says:
    October 11, 2009 at 8:59 AM

    Ha, aku pun ada crita misteri nusantara. Tunggulah my blog update lepas 6 Nov. Expose mistik habis2

    U at JOan's place?

  2. Cikgoo Jasz says:
    October 15, 2009 at 6:46 PM

    nope. @ school masa I write this post.

  3. Bxnjamin says:
    October 26, 2009 at 3:42 PM

    wooo..Misteri 1..biasa dgr la tok, happened, but personally blm mengalami.

    Misteri 2: waaaa...this one mmg seram kalau imagine. heard stories from friends encountering 'people' that seems 'normal'...but tempat n situasi x kena...

  4. Cikgoo Jasz says:
    November 7, 2009 at 9:15 AM

    Misteri 1 aku dah dapat picturenya. Kelak I post when the line is ok

    Misteri 2. Well "people" nowadays also fashionable and trendy. No more white clothing.