Alkisah Di Hujung Minggu

Well hujung minggu gue yang lepas telah gue abiskan dengan menonton wayang. The first one is on Friday night and followed by the other day. Last friday tu gue tgk cerita Transformer 2:Revenge of the Fallen





Kalau nak tau pasal sipnosisnya lebih kurang macam ni la (disedut dari imbd)

"The battle for Earth has ended but the battle for the universe has just begun. After returning to Cybertron, Starscream assumes command of the Decepticons, and has decided to return to Earth with force. The Autobots believing that peace was possible finds out that Megatron's dead body has been stolen from the US Military by Skorpinox and revives him using his own spark. Now Megatron is back seeking revenge and with Starscream and more Decepticon reinforcements on the way, the Autobots with reinforcements of their own, may have more to deal with then meets the eye.

Lepas tengok movie kalau nak diberi bintang, gue bagi 4 bintang dari 5 bintang coz gue memang minat cerita2x cgi. Plus kekuatan cgi filem ni besh gila. Robot merobohkan piramid. Furthermore keseksian heroinnya serta lakonan mantap Shia LaBeuof makes it worth watching movie and terbukti formula ini menjadi dengan panggung wayang yang gue pi kat Sibu 3/4 penuh everytime kena show. Cuma gue nak komen la kalau filem Michael Bay ni memang dia xkan miss masukkan adegan explosion yang power2x giler and also adegan yang mana terdapat babak yang diambil 360 degree shot. Tak caya tgkla filem Michael Bay yang dulu2x mcm Bad Boys 2 dan Amargeddon. Musti ada shot tu. Kiranya that his trademark la.

Cuma yang menarik time gue pi tgk wayang ni bila gue jumpa ramai guru2x dari west Malaysia yang mengajar area Kapit turun and mostly Kelantanese. he3x kebetulan maybe. Cuma yang menarik perhatian gue is the teachers conversation pasal wayang di Kelantan. Macam ni according to their "discussion" dorang cerita if a cinema to be open in Kelantan, ni la dia punya syarat yang dicadangkan by the local auhority:

  • Sebelum movie start kena nyanyi national and state anthem
  • Perempuan and da guys kena seperate
  • Kena pasang lampu time tgk wayang. I guess a dim light maybe

If our local authority implement that. Camne ho? :)

Then the next day gue tgk cerita seram, Drag Me To Hell. Gue actually tak berapa suka tgk cerita seram di wayang coz gue rasa gue mudah terkejut with sound especially babak hantu muncul secara tiba2x. Tapi memandangkan my sis spon well, gue tgk jer

And ini dia punya sipnosis

Evil Dead director Sam Raimi takes the helm for this "spook-a-blast" shocker about an ambitious L.A. loan officer who incurs the wrath of a malevolent gypsy by refusing to grant her an extension on her home loan. Determined to impress her boss and get a much-needed promotion at work, Christine Brown (Alison Lohman) lays down the law when mysterious Mrs. Ganush (Lorna Raver) literally comes begging for mercy at her feet. In retaliation for being publicly shamed, Mrs. Ganush places the dreaded curse of the Lamia on her unfortunate target, transforming Christine's life into a waking nightmare. Her skeptical boyfriend, Clay (Justin Long), casually brushing off her disturbing encounters as mere coincidence, Christine attempts to escape eternal damnation by seeking out the aid of seer Rham Jas (Dileep Rao ). But Christine's time is fast running out, and unless she's able to break the curse, she'll be tormented by a demon for three days before literally being dragged to hell.

Well daripada 5 bintang, I bagi 3 bintang jer coz I memang xsuka tgk cerita seram. After I close my ear then I xrasa terkejut selalu walaupun hantu2x tu tiba2x muncul. Well nowadays a good sound effect is crucial in order to enhance the horor elements. Plus lately I notice that cerita seram Hollywood ni dah kurang happy ending.


And berita yang quite shocked me is the death of the King Of Pop, Michael Jackson. Gue memang suka tgk vc and performance Jacko ni coz memang superb. Tapi fakta menarik is gue ada baca kartun parodi mengenai artis nama Maikel Jeksen ni yang dia mati pada time coz xtahan dengan tekanan hidup. And the magazine yang I baca is Gila-Gila. Kebtulan kot... Anyway R.I.P Jacko!

P/s: I wrote quite long today. he3x

4 Response to "Alkisah Di Hujung Minggu"

  1. Yazid Husain says:
    July 2, 2009 at 11:42 AM

    dah tengok transformers.
    damn

  2. dariremus says:
    July 6, 2009 at 9:46 PM

    Well i u tgk cerita transformers tu dengan penuh penghayatan, mesti u hairan tgk awek tu. berlari ke sana sini ditembak decepticon jatuh ke bumi, seluar maintain ja bersih. tul tak? :)

  3. Willie says:
    July 7, 2009 at 8:37 AM

    Cikgu dariremus. Tok mesti kes masuk kpli dulok. Hehehe...aku pun tgh berusaha mok masuk profesion perguruan tok. Anyway, thanks sebab visit my blog. Hope to see more of you in my blog.

  4. Cikgoo Jasz says:
    July 10, 2009 at 11:02 PM

    Well its ok. actually I pun selalu baca ur blog. he3x